Etiketler

1 Mart 2012 Perşembe

Samsun Fotoromanı



Uçak apron'a park ettiğinde hala bitmemiş izlenimi veren 'baraka vari' havalimanımız! 1. sınıf mimarlık öğrencisi bile böyle bir tasarım yapamaz! Yapacak bir şey yok artık inşa edildi ve kullanıma açıldı!
Eski havalimanı şehrin içindeydi ve küçüktü. İnşa edilirken amcam kontrol mühendisliğini yaptığı için bana çok güven veren bir yerdi... Zamanla uçakların boyutu değişince, pırpırlılar güvensiz olunca Çiller döneminde Çarşamba yolu üzerinde yeni havalimanımız yapıldı. 


Havalimanından Samsun'a yol alırken Petrol Ofisi'nin tesislerinin olduğu bölgeyi çok severim. Doğal bir koydur. Karayolu,demiryolu ve deniz'in birlikteliği bu noktada çok güzel gözükür de hava yağışlıydı.


Samsun diyince akla gelen ilk şey!  Samsun Belediye Parkı'nda yer alan anıt, Avusturyalı Heykeltıraş H. Kriphel'e 1931 tarihinde yaptırılmıştır. Bronzdan yapılmış heykel, kaidesiz 4.75 m., kaideli 8.85 m. dir. 
Kuyruğundan destek almasa çok özel olacağı konusunda bir söylem vardır hep.  Bulunduğu park'ın içinde eski vilayet binası bulunur. Eskiden daha güzeldi bu park. 






Parkın yukarıdan görünüşü. Avukatımın ofisi park manzaralı olunca, sevgili avukatım hukukla içimi şişirince bende fotoroman çekiciliğine başladım ;)





Eski vilayet binamız... Güzelce restore etmişler... 




Bir şehirde kültür merkezi olması önemlidir. Önemlidir de, bunu tasarlayan kimdir, nasıl bir yetidir, nasıl bir mimardır?????????????







Mimarisi fecahat... Ancak  heykelleri ve kaldırım düzenlemeleriyle binayla alakası olmayan bir aferin...


Benim neslimin spor salonu. Şimdi Terme bölgesinde yenisi yapılıyor... Ey gidi ey Yaşar Doğu... Az basket maçlarına gelmedik...







Arkeoloji müzemiz efem... Mimarisi hoştur, içindekilerde... 




Efenim bu heykel eskiden fuar alanındaydı. Sonra bi yetkili arkadaki hatunların cicikleri görünüyo diye kaldırttı bu heykeli... Heykel şimdi eski büyük Samsun oteliyle Yaşar Doğu Spor salonu arasında... :)


Yeni vilayet binası. Kontrol mühendisi dayımdı. Yıkılırsa ona gidin. Bu aralar pek dayımdan hoşlaşmıyorum o bakımdan ha haa!

                                 
Atatürk'ün çıktığı eski iskele yeni düzenlemelerle yeniden yapıldı ve balmumu heykellerle canlandırılıyor 'ilk adım'




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder